zaterdag 19 november 2011

Wie was Escher?

Als onderwerp voor mijn eerste "echte" post heb ik gekozen voor een korte samenvatting van het leven van Esher.
Esher was al van jongs af aan creatief. Hij tekenende constant en vulde zijn dagen het liefst met creatieve bezigheden. Al op jonge leeftijd toonde hij interesse in houtsculpturen. Hij was niet de enige creatieveling in zijn familie. Zijn familie bracht vele intellectuelen en kunstenaars voort.
Zelf was Escher geen intellectueel. Op school behaalde hij nooit schitterende punten. Het enige wat hij wou doen was tekenen. Zoals bij zovele was zijn vader hier niet mee akkoord. Hij was van mening dat Escher een echte opleiding nodig had. Om aan de eisen van zijn vader te voldoen koos hij er voor om in de voetsporen van zijn vader te stappen en ging hij in Delft studeren. Dit duurde uiteraard niet lang. Uiteindelijk belande hij in de school voor bouwkunde en sierende Kunsten in Haarlem. Waar hij zich creatief kon ontplooien.

Dit was het begin van Eschers carrière als kunstenaar. Na zijn studies verhuisde Escher. Hij woonde op verschillende plaatsen. Zelfs een tijdje in België! Tegen het einde van zijn leven keerde hij terug naar Nederland. Dit was zijn creatiefste periode. Tijdens deze periode zijn veel van zijn beroemde kunstwerken gecreëerd.

Dit was de korte samenvatting van Escher zijn leven. Volgende keer meer !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten